Metode naturale pentru tratarea varicelor

Apariția varicelor este cauzată, în principal, de suprasolicitarea gambelor, ca urmare a statului prelungit în picioare, sarcină, sedentarism, obezitate, constipație cronică, dar și a moștenirii genetice.

Pentru a trata acestă afecțiune, pentru a restabili elasticitatea venoasă și a tonifia vasele sangvine, vă prezentăm câteva remedii naturale pe care le puteți încerca acasă:

  1. Luați 50g de castane uscate, puneți-le într-un borcan din sticlă, peste care turnați 500ml de vodcă. Închideți ermetic borcanul și lăsați-l la macerat timp de 14 zile, într-un loc ferit de lumină, dar călduros. Agitați zilnic recipientul de 5-6 ori. Se administrează câte 40 de picături, de 4 ori pe zi, dluate în 100ml de apă, timp de 21 de zile.
  2. Mâncați câte 30g de polen zilnic, împărțit în 3 doze, zilnic, înaintea meselor principale cu 20-30 de minute. Polenul se mestecă bine, înainte de a fi înghițit.
  3. Într-un borcan din sticlă, puneți pulbere de rădăcină de spânz, cât să măsoare 2cm în înălțime. Turnați apoi alcool de 70º, cât să măsoare 15 cm. Închideți ermetic borcanul și lăsați-l la macerat timp de 30 de zile, într-un loc ferit de lumină. La sfârșit se filtrează, iar tinctura obținută se păstrează în sticluțe închise la culoare. Se masează zonele afectate cu acestă tinctură în fiecare seară.

Pentru mai multe tratamente împotriva varicelor, aici și aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie