Cura cu tărâțe: indicații terapeutice și mod de administrare

Stil de viaţă

Cura cu tărâțe: indicații terapeutice și mod de administrare

    • Cura cu tărâțe: indicații terapeutice și mod de administrare
      Cura cu tărâțe: indicații terapeutice și mod de administrare

      Cura cu tărâțe: indicații terapeutice și mod de administrare

Cura cu tărâțe de grâu ajută la detoxifierea organismului, combate obezitatea, scade nivelul colesterolului din sânge, combate constipația și afecțiunile digestive.

O primă variantă a curei cu tărâțe este recomandată persoanelor care suferă de litiază biliară, obezitate, boli de piele, avitaminoză, carență de magneziu, lipsă de calciu, boli nervoase, cancer, probleme digestive, oboseală, constipație, colită și epuizare fizică și psihică.

Se face un amestec dintr-o parte tărâțe de grâu, o parte apă și 1/2 miere, se amestecă și se lasă la decantat, după care se bea întâi apa și apoi se consumă fulgii de tărâțe, cu 30 de minute înainte de micul dejun.

Cura durează minimum o săptămână și o puteți opri oricând vreți, sau o puteți prelungi atâta timp cât considerați necesar.

Cea de-a doua variantă a curei se adresează persoanelor care suferă de obezitate, stres, varice, constipație, carență de vitamine și minerale, intoxicații, flebită, tromboflebită, oboseală fizică și psihică.

3-4 linguri de tărâțe se adaugă în 500 ml apă plată și se lasa la macerat timp de 8 ore, de preferat pe timpul nopții. Cura durează o lună de zile, timp în care, zilnic, întâi se va bea apa, după care se vor consuma fulgii de tărâțe, înainte de masă cu 30 de minute.

Cura cu tărâțe este contraindicată persoanelor care suferă de colon iritabil.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: