Remediu natural pentru degerături

Degerăturile sunt cele mai des întâlnite probleme care apar pe timp de iarnă, fiind provocate de acțiunea directă, prelungită a temperaturilor scăzute asupra tegumentelor.

Pentru a prepara acest remediu, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • vin bio sau organic
  • frunze de varză crudă.

Puneți frunzele întregi într-un vas emailat și turnați vin, cât să le cuprindă. Fierbeți totul pentru 6 minute, după care trageți de pe foc și lăsați la răcit.

Frunzele se aplică ușor călduțe pe zonele afectate și se lasă să acționeze timp de 60 de minute, după care se schimbă.

Acest remediu este recomandat pentru tratarea degerăturilor de gradul I.

*****

În funcție de gravitatea lor, degerăturile sunt clasificate în trei tipuri, și anume:

Gradul I - pielea este rece, palidă, dureroasă, apare senzația de înțepătură, furnicătură. După o perioadă de timp pielea se înroșește, se poate umfla și apar vezicule cu lichid limpede. În urma vindecării (care va fi fără urme vizibile), rămâne o sensibilitate la frig.

Gredul II - pielea are aspect livid, cu vezicule sangviolente, poate apărea cangrena uscată și senzație de amorțire a zonei. De cele mai multe ori, în urma vindecării, zona respectivă rămâne cu cicatrice.

Gradul III - pielea are aspect învinețit, iar cangrena poate afecta țesuturile în profunzime. Amputarea poate deveni singura metodă de a salva viața pacientului.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie