Trei alimente care scad colesterolul

Cea mai simplă metodă de scădere a nivelului de colesterol este adoptarea unei alimentații cât mai sănătoase, reducerea stresului și odihna corespunzătoare.

O alimentație sănătoasă, adecvată nevoilor specifice ale unei persoane, se poate dovedi de foarte multe ori salvatoare.

Astăzi vă propunem trei alimente care vă pot ajuta să scăpați de neplăcerile produse de un nivel crescut de colesterol.

  1. boabele de muștar - se consumă câte o linguriță, de trei ori pe zi, cu jumătate de oră înaintea meselor principale, timp de 30 de zile. Pentru mai multe informații referitoare la beneficiile consumului de boabe de muștar, aici;
  2. uleiul de măsline - se va consuma doar ulei de măsline de foarte bună calitate, presat la rece, extra-virgin, deoarece orice alt fel de prelucrare scade din efectele benefice pe care acesta îl are asupra sănătății organismului. Atunci când achiziționați uleiul, asigurați-vă că acesta este stocat într-un vas din sticlă, de culoare închisă, iar depozitarea acestuia nu s-a făcut la soare;
  3. fructele goji - sunt considerate niște superfructe, datorită valorilor crescute de substanțe nutritive, care se absorb ușor de către organism, asigurându-i acestuia o cantitate mai mare de energie, cu un aport scăzut de calorii. Pentru mai multe informații despre cum se consumă fructele goji, aici, iar pentru mai multe informații referitoare la beneficiile care consumul acestor fructe mărunte le aduce organismului, aici.

Este important ca pe întreaga perioadă a acestor tratamente naturale să consumați doar fructe proaspete, apă din belșug, legume proaspete, preparate înnăbușit, la cuptor sau sote în ulei de măsline, pește (somnon, macrou, sardine), să renunțați la alcool, fumat, produse semipreparate, conserve, prăjeli, băuturi carbogazoase.

Pentru a vă menține în limitele normale colesterolul, adoptarea unei diete mediteraneene poate fi cea mai eficientă metodă de a vă păstra sănătatea.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie