Trei metode naturale pentru tratarea varicelor

Varicele reprezintă primul stadiu al insuficienței circulatorii venoase, determinând dilatarea excesivă a venelor membrelor inferioare.

Pentru a ameliora simptomele varicelor și pentru a tonifia pereții vaselor sangvine, puteți încerca următoarele remedii naturale:

  1. Luați un pahar cu ulei nerafinat și un pahar cu foi de dafin tocate mărunt, umplut pe trei sferturi. Puneți cele două ingrediente într-un borcan din sticlă, închideți-l ermetic și lăsați-l timp de la 6 zile, într-un loc ferit de lumină. Unguentul astfel obținut se folosește pentru masarea picioarelor, după ce ați făcut o baie caldă la picioare în prealabil. Masajul se face de la tălpi spre genunchi, numai de jos în sus.
  2. Luați 10 crenguțe de pătrunjel, tocați-le mărunt și puneți-le într-un vas emailat, din sticlă sau cermaic. Turnați 2 pahare cu apă fierbinte, acoperiți vasul și lăsați la infuzat pentru 15 minute. La sfârșit se strecoară și se administrează câte 100ml de infuzie zilnic, timp de 30 de zile. Cura se ține de 2 ori pe an.
  3. Luați un pahar cu suc de ceapă și puneți-l într-un borcan din sticlă. Adăugați un pahar cu miere de albine și lăsați timp de 3 zile la temperatura camerei, acoperind borcanul. După scurgerea celor 3 zile, puneți borcanul la frigider și lăsați-l timp de 10 zile. Se administrează câte o lingură de amestec, de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înaintea meselor principale.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie