Trei remedii naturale pentru neurodermatită

Neurodermatita este o formă cronică a dermatitei și se manifestă prin apariția unor porțiuni de piele solzoasă, care apare cel mai frecvent la nivelul capului, brațelor, picioarelor și încheieturilor.

Deși mecanismele care declanșează boala încă nu se cunosc, există câteva remedii naturale care pot atenua simptomele acesteia, respectiv:

  1. Compresele - preparați un decoct concentrat de mușețel, coada-șoricelului, coada-calului sau trifoi, folosind 2 linguri de plantă uscată la o cană cu apă fierbinte. Lăsați să fierbă pentru 10-15 minute, la foc mic, după care acoperiți vasul și lăsați-l la răcit. Când lichidul este ușor călduț, strecurați. În lichidul limpede înmuiați o compresă sterilă, pe care apoi o aplicați pe zona afectată, curățată în prealabil. Din plantele mai sus menționate puteți face și un amestec, păstrând proporții egale din plante. Lăsați compresa să acționeze timp de 15 minute, după care îndepărtați. Puteți face mai multe astfel de aplicații zilnic.
  2. Aplicații locale de plante - pătlagina este una din plantele care ajută în caz de dermatită. Se culeg frunzele proaspete, dar care nu sunt complet ajunse la maturitate, ideal din zone nepoluate, sau cât mai puțin poluate. Se spală bine și se zdrobesc într-un mojar, până se obține o pastă. Curățați zona afectată cu o infuzie din frunze de nuc și mesteacăn, tamponați ușor pentru a usca, după care aplicați pasta din frunze de pătlagină. Lăsați să acționeze timp de 30-60 de minute, după care îndepărtați.
  3. Infuziile - luați o rădăcină de brusture, spălați-o bine și tocați-o mărunt. Separat, puneți într-un termos 750ml de apă clocotită, după care adăugați 3 linguri cu rădăcină de brusture tocată. Închideți ermetic termosul și lăsați la infuzat timp de 50 de minute. La sfârșit se strecoară, și se consumă câte 3 căni zilnic.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie