Hamburger de casă

Stil de viaţă

Hamburger de casă

    • Hamburger de casă
      Hamburger de casă

      Hamburger de casă

Deși considerată a fi o mâncare nu tocmai sănătoasă, hamburgerii făcuți în casă vor conține doar ingrediente pe care le cunoașteți, fără conservanții, coloranții, potențiatorii de aromă, zahărul și sarea în exces care predomină în majoritatea semipreparatelor din comerț.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 750 g de pulpă de vită
  • 150 ml de supă de vită sau pui concentrată sau făcută în casă, rece
  • o ceapă de mărime medie
  • 1 cățel mare de usturoi
  • 2 ramuri de rozmarin
  • 5 ramuri de cimbru uscat
  • jumătate de legătură de pătrunjel verde
  • o linguriță cu salvie uscată
  • o linguriță cu boia dulce
  • un vârf de cuțit cu nucșoară măcinată
  • o linguriță rasă cu sare
  • 2 lingurițe cu sos Worcestershire
  • o linguriță rasă cu piper măcinat.

Carnea, ceapa și usturoiul se trec de două ori prin mașina de tocat; prima dată prin sita mare, a doua oară printr-o sită mai mică.

Peste tocătură se adaugă condimentele mărunțite și se frământă, adăugând treptat supa. După 15 minute de frământat (puteți folosi un robot de bucătărie sau un malaxor), compoziția se împarte în 10 porții egale.

Pentru a nu se lipi compoziția de mâini, ungeți-vă mâinile cu ulei și dați formă clasică de hamburger, ca o chiftea mai mare, plată, cu mariginile rotunjite.

Puneți hamburgerii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei, acoperiți tava cu o folie de plastic alimentar și dați la rece pentru 8 ore, sau peste noapte.

Hamburgerii se pun la copt pe grătarul încins timp de 4 minute pe o parte, după care se întorc și se mai lasă încă 5-6 minute. Dacă nu aveți acces la un grătar, puneți-i la prăjit pe o placă din fontă, pe aragaz, bine încinsă și unsă cu puțin ulei, sau într-o tigaie grill.

Hamburgerul se asamblează astfel: o chiflă prăjită pe grătar sau nu, se taie în jumătate, se scoate capacul, iar pe baza chiflei se pune hamburgerul, peste care se pune salată verde, rondele de roșii și ceapă.

Capacul chiflei se unge cu puțin muștar și se așează peste hamburger.

*Dacă vreți, atunci când întoarceți hamburgerii pentru a se prăji și pe a doua parte, adăugați peste ei o felie subțire de cașcaval.

Poftă bună!

Citește despre: