Îmi sunt iertate păcatele dacă m-am spovedit, dar nu m-am împărtășit?
În cazul în care m-am spovedit, am primit dezlegare de păcate, dar nu am fost împărtășită, deoarece nu am ținut postul înainte de spovedanie, sunt considerate păcatele iertate? Menționez că nu reușesc să mă duc în următoarele zile pregatită să mă împărtășesc, din cauza serviciului. Cel mai probabil o să merg în post, la o nouă spovedanie. Mai trebuie mărturisite păcatele din spovedania anterioară, pentru care am primit dezlegare, dar nu am fost și împărtășită? Vă mulțumesc!
Nu trebuie sa astepte unul din cele patru posturi pt a se spovedi si impartasi.
Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.
Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!
Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.
O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.
Îți mulțumim pentru înțelegere!
E bine să vorbești despre alții atunci când te spovedești?
Pot să mă spovedesc la telefon?
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro
Doamne ajută! Păcatele vă sunt dezlegate chiar dacă nu ați primit Sfânta Împărtășanie și nu trebuie să le mai mărtursiți la următoarea spovedanie (asta desigur, dacă între timp, nu ați mai repetat unele dintre ele). Deși sunt foarte strâns legate una de cealaltă, Sfânta Taină a Spovedaniei și Sfânta Taină a Euharistiei (Împărtășaniei) sunt două Sfinte Taine distincte, cu rânduieli și efecte proprii asupra creștinului care le primește. Prin Sfânta Spovedanie ni se iartă toate păcatele mărturisite, după care ne putem uni cu Hristos în modul cel mai deplin și real prin Sfânta Taină a Euharistiei, spre viața de veci. Dacă duhovnicul nu ne dă binecuvântare să ne împărtășim, din pricina păcatelor noastre sau din alte motive pe care le crede de cuviință (fiind răspunzător înainte lui Dumnezeu de decizia pe care o ia și într-un sens, și în altul), ține de noi ca prin pocăință, schimbare a vieții și spovedanie să ajungem să primim acest mare dar: Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos. Vă îndemn să încercați să vă spovediți și să vă împărtășiți în mod constant. Spovedania și Împărtășania sunt esențiale pentru mântuirea noastră! Bucurii de la Domnul! pr. Andrei