Lecția de religie

Reflecții

Lecția de religie

Duminica Floriilor a trecut. De mâine începe Săptămâna Pătimirilor, timp liturgic în care Mântuitorul va fi judecat și răstignit. Dar va Învia!

După ce am citit Praznicul, o femeie din casă a ieșit după mine spunându-mi: „Părinte, aveți 5 minute?”. Am ascultat-o cu atenție: „Vreau să vă mulțumesc pentru lecția de religie pe care mi-ați dat-o acum 25 de ani. Eram prin clasa a VIII-a, colegii râdeau de mine tot timpul. Într-o zi n-am mai rezistat și i-am înjurat pe toți, foarte urât, și de cele sfinte. Colegii m-au pârât. M-ați privit aspru și ați spus că la sfârșitul orei voi fi judecată. Nimeni n-a vrut sa-mi fie avocat, i-ați ascultat, deveniseră procurori cu toții, apoi, m-ați chemat la Catedră cerându-mi carnetul de note, m-ați luat în brațe și m-ați sărutat pe ambii obraji șoptindu-mi la ureche, ca pe o rugăciune, ceva în sensul că Dumnezeu mă iubește așa cum sunt, să nu mai înjur că se va întrista. Acasă am îndrăznit să deschid carnetul de note unde era scris mare: Religie = 10 (zece). Vă mulțumesc și vă mărturisesc că de atunci n-am mai înjurat niciodată”.

Duminica Floriilor a trecut. De mâine începe Săptămâna Pătimirilor, timp liturgic în care Mântuitorul va fi judecat și răstignit. Dar va Învia!