Sfântul Ioan Botezătorul nu este cinstit doar de confesiunile creștine, ci și de musulmani, unioniști și chiar de unele grupări gnostice.
În Coran, episodul nașterii Sfântului Ioan Botezătorul prezintă foarte multe asemănări cu textul evanghelic, deși este mai scurt: „O, Zaharia, Noi îți vestim un fecior cu numele Ioan (...) Doamne, de unde să-mi fie un fecior? Femeia mea doar este stearpă, iar eu am ajuns slab de bătrânețe...” (Coran, Sura Mariei, XIX, 7-15). Așadar, Sfântul Ioan Botezătorul nu este cinstit doar de confesiunile creștine, ci și de musulmani, unioniști și chiar de unele grupări gnostice (mandeeni, nazorei etc.). Trebuie să mai menționăm că însuși capul Sfântului Ioan se păstrează într-o moschee islamică, fiind cinstit cu multă evlavie.
(Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Sfinții – mlădițe din Hristos, Editura Doxologia, Iași, 2010, p. 106)

Despre Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților
Înaltpreasfinţitul Calinic s-a născut pe 18 noiembrie 1957, în oraşul Iaşi. După liceu și stagiu militar, în 1980 s-a închinoviat la Mănăstirea Putna, iar în 1984 a fost tuns în monahism. În perioada 1985-1989 a urmat cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu. ...