„Măcar o dată în viață” la Cuvioasa Parascheva
Dacă în cazul copiilor ne minunăm de râvna părinților care străpunge cerul, ne impresionează în egală măsură și jertfa celor cu tâmplele albe. Pe doamna Nela, de lângă Constanța, am găsit-o foarte aproape de racla Sfintei Cuvioase. Avea lacrimi în ochi.
La Iași plouă de cel puțin două zile. Pe lângă ploaia cerului, ce aduce răsuflări din nordul înghețat, la Iași plouă cu mărturii de credință. O credință ce îți întărește propria credință. Când ne gândim că majoritatea surselor de informare mediatică prezintă doar cât este de frig și cât este de periculos pentru sănătate a sta la rând, la închinare la cinstitele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva, parcă ni se taie din elan. Însă, când vezi mame cu pruci încotoșmonați, credința că încă ne aflăm pe drumul cel bun revine: „Ceva ne face să fim aici. Am ajuns, de fapt, prin binefacerea unui vecin. Am luat și copilul, chiar dacă are doar un pic peste un an. Nu îmi este teamă că va răci”, ne transmite printre picături o mamă din județul Bacău.
Dacă în cazul copiilor ne minunăm de râvna părinților care străpunge cerul, ne impresionează în egală măsură și jertfa celor cu tâmplele albe. Pe doamna Nela, de lângă Constanța, am găsit-o foarte aproape de racla Sfintei Cuvioase. Avea lacrimi în ochi: „Am fost în Dobrogea, la noi, am fost la București, la Sfântul Dimitrie și la Sfântul Nectarie, unde am stat aproape 24 de ore, dar la Iași nu am fost. Chiar dacă mă apropii de o vârstă, am zis ca măcar o dată în viață să vin și la Sfânta Cuvioasă Parascheva”.
În familie, la Sfânta Parascheva
Misterul halatului de la poarta Mănăstirii Bistrița
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro