Mihai Morar: „Îngerul meu, Mihail, m-a învățat asta...”

Unul dintre cei mai cunoscuți oameni de radio din România, Mihai Morar, a publicat în 2019, pe o rețea de socializare, o fotografie însoțită de un mesaj în care îl prezintă pe Sfântul Arhanghel Mihail ca pe o adevărată călăuză în drumul nostru de la chip, spre asemănarea cu Hristos.

„Eu nu sunt numele pe care-l port. Visez să mă pot asemăna, cândva, cu numele pe care îl port.  Nu sunt „Mihai”. Visez să mă asemăn cu „Mihai”.  În ebraică, Mihai înseamnă „cel care se aseamănă cu Dumnezeu”. Dintre îngeri, el era Mihail. Arhanghelul. Dar Arhanghel era și Lucifer. Lucifer, însă, nu a vrut să se asemene lui Dumnezeu. Lucifer a vrut SĂ FIE însuși Dumnezeu. Și s-a făcut război în Cer. 

Mihail și Lucifer. Smerenia și Vanitatea. Buna-cuviință și Prea-mărirea. Binele și Răul. Lumina și Întunericul.  „Cine-se-aseamănă-cu-Dumnezeu” și „Cine-se-crede-Dumnezeu”.  Și cetele conduse de Arhanghelul Mihail i-au aruncat în Întuneric pe îngerii răzvrătiți, uniți sub Lucifer. 

Asta e lecția lui Mihai. Cel care se aseamănă cu Dumnezeu. De aceea, eu nu sunt numele pe care îl port. Eu nu sunt „cel care se aseamănă cu Dumnezeu”. Eu nu sunt Mihail. Eu visez să mă asemăn, cândva, „cu cel care se aseamănă cu Dumnezeu”.  Iar „Mihai” nu e doar povestea mea. Povestea „celui-care-se-aseamănă-cu-Dumnezeu” e, de fapt e pentru fiecare dintre noi. E cea mai puternică morală a faptului că noi nu suntem ființe umane care traăiesc experiențe divine, suntem ființe divine care trăiesc o experiență umană. 

Cu Iubire, Cel-care-vrea-să-se-asemene-cu-Mihai”, a scris Mihai Morar.

La începutul lunii septembrie 2019, Mihai Morar a fost într-un pelerinaj în Muntele Athos, alături de colegul său de matinal, Daniel Buzdugan. Cu acel prilej, Mihai le-a transmis urmăritorilor săi un îndemn al Părintelui Dionisie de la Colciu„Fraților, păziți dragostea! Că dragostea este de la Dumnezeu”.

Mihai Morar nu este singura personalitate din show-bizul autohton care şi-a asumat mărturisirea publică a credinţei. Dan Negru, Daniel Buzdugan, Mihai Neşu, George Ogăraru, Cătălin Moroşanu sau Smiley sunt doar câțiva dintre cei care şi-au asumat în mod public credinţa în Dumnezeu.

De la același autor

Ultimele din categorie