A reușit la Academia de Poliție prin mijlocirea Maicii Domnului

„Examenul urma să fie susținut la București și erau înscris numai copii de procurori, de polițiști, de oameni mari. Tatăl îi tot spunea să dea la Drept sau în altă parte... Dar ea ținea morțiș pe-a ei. «Lăsați-o să încerce. Maica Domnului s-o ajute!», le-am spus în cele din urmă părinților. Și a reușit fata printre primii”.

Părintele protosinghel Serafim Mihali, starețul Mănăstirii Bisericani, ne-a istorisit câteva minuni săvârșite la icoana Maicii Domnului, aflată spre închinare în paraclisul mănăstirii. Iată una dintre ele:

Anul trecut a venit la Bisericani o familie modestă: tatăl era șofer, mama era casnică. Aceștia aveau o fată care își dorea foarte mult să intre la Academia de Poliție din București, unde-s foarte puține locuri și foarte mulți candidați. Șansele ei erau aproape nule. Pentru examenul de admitere erau disponibile 30 de locuri și și se înscriseseră aproximativ 1300 de băieți și fete din toată țara. Numai din județul Neamț erau vreo 200 de copii ce se pregăteau pentru acest examen.

Fetița aceasta era credincioasă, obișnuia să vină la Taina Sfântului Maslu și la Sfânta Liturghie de duminică și se tot rugase pentru această dorință a sa. Când mi-a spus câți candidați sunt și câte locuri, în sufletul meu am zis: N-are cum să intre.

Dumnezeu caută la cei smeriți cu inima

Examenul urma să fie susținut la București și erau înscriși numai copii de procurori, de polițiști, de oameni „mari”. Tatăl îi tot spunea să dea la Drept sau în altă parte... Dar fata o ținea morțiș pe-a ei. „Lăsați-o să încerce. Maica Domnului s-o ajute!”, le-am spus în cele din urmă părinților.

Și a reușit fata printre primii. Am văzut minunea Maicii Domnului și credința lor. Căci se vede când omul se roagă cu credință! Unii zic: „Hai să mai încerc și pe-aici”, și atunci nu le-ajută Dumnezeu să izbândească. Dar alta este când omul se roagă cu toată sinceritatea și cu tot sufletul. Altfel este primită rugăciunea lui, pentru că Dumnezeu caută la cei smeriți cu inima.

De la același autor

Ultimele din categorie