Ostropel de pui
Specific românească, ostropelul este una din mult iubitele rețete ale copilăriei, în special a celor care au crescut la țară, la bunici.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 pulpe de pui superioare
- 2 copănele
- 2 aripioare
- 3 conserve cu roșii tocate în suc propriu sau 2.5 kg de roșii bine coapte, de grădină
- 3 linguri cu ulei de rapiță presat la rece
- o legătură mare cu pătrunjel verde
- sare și piper
- 2 cepe de mărime medie tocate mărunt.
Într-o tigaie încinsă, puneți uleiul și bucățile de pui asezonate cu piper și rumeniți-le pe toate părțile, după care le scoateți din tigaie, le scurgeți de ulei și le puneți pe o farfurie.
În uleiul rămas în tigaie căliți ceapa până se înmoaie, după care adăugați bucățile de pui și roșiile. Acoperiți vasul cu un capac, dați focul la mic și lăsați la fiert aproximativ 30-40 de minute.
Adăugați pătrunjelul, amestecați ușor și trageți vasul de pe foc.
Puiul se consumă cald, alături de sos și mămăligă sau pâine făcută în vatră.
Pentru ca această rețetă să aibă gustul specific, folosiți carne de pui crescut la curte. Ingredientele de calitate, curate, fac diferența și ne protejează sănătatea.
Dacă folosiți roșii proaspete, de grădină, ideal este să aveți soiuri mai puțin zemoase, dar cărnoase.
De asemenea, puteți prepara rețeta doar cu pulpe sau doar cu aripioare.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro