Salată hrănitoare de prânz

Stil de viaţă

Salată hrănitoare de prânz

Ca să fie sănătoase, salatele nu trebuie să fie fade sau plictisitoare, combinațiile de legume cu carne sau lactate fiind, practic, nelimitate.

Pentru a prepara această salată, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4-5 frunze de salată verde
  • o mână de valeriană
  • 5-7 măsline mari nesărate
  • 2 ouă fierte
  • jumătate de ardei gras roșu
  • jumătate de morcov
  • o mână cu roșii cherry
  • 4-5 bucăți mici de mozzarella sau 3-4 linguri rase cu urdă
  • suc de lămâie sau oțet balsamic
  • ulei de măsline
  • jumătate de ceapă roșie
  • sare și piper.

Rupeți frunzele de salată cu mâna în bucăți mici sau tăiați-le fâșii cu un cuțit ceramic și puneți-le într-un bol.

Adăugați valeriana, roșiile cherry tăiate în jumătate, ardeiul gras tocat cubulețe, ouăle tăiate în sferturi, ceapa tăiată solzișori, morcovul tăiat fâșii cu un cuțit de curățat legumele, măslinele, mozzarela sau urda.

Faceți o vinegretă din 2 linguri de ulei de măsline presat la rece, sare, piper și 1-2 linguri cu suc de lămâie sau o linguriță cu oțet balsamic.

Turnați vinegreta peste salată și amestecați-o ușor cu 2 spatule din lemn.

Salata se poate consuma ca atare sau alături de alte preparate.

Poftă bună!

Citește despre: