Consumul regulat de nuci și alune vă ferește de cancer şi mortalitate cardiovasculară

Într-un studiu publicat în revista New England Journal of Medicine, cercetătorii americani au arătat că o dietă bogată în nuci şi alune reduce riscul mortalităţii cardiovasculare şi al cancerului.

În cadrul studiului realizat de cercetătorii americani de la Centrul de cercetare a nutriției din cadrul Universității Tuft din Boston, au fost strânse informații începând cu anii '80, de către asistentele medicale și alți angajați ai sistemului sanitar american.

Rezultatele studiului confirmă alte cercetări care au relevat faptul că un consum regulat de nuci şi alune scade riscul problemelor frecvente de sănătate, cum ar fi infarctul, cancerul de colon şi diabetul de tip 2.

"Nucile au fost blamate pentru conţinutul ridicat în grăsimi. Acum, după 20 de ani, au fost recunoscute ca alimente sănătoase", a declarat Jeffrey Blumberg, de la Centrul de cercetare a nutriţiei din Boston, adăugând că "nucile sunt bogate în grăsimi, dar acestea sunt grăsimi sănătoase".

Acest studiu - cel mai amplu de până acum, care are în vedere şi numărul de decese - arată că beneficiile pentru sănătate se transpun în reducerea riscului de moarte prematură.

Rezultatele studiului s-au bazat pe cele două baze de date, care înseamnă informaţiile oferite de 76.000 de femei şi 42.000 de bărbaţi, care au răspuns la o serie de chestionare cu privire la obiceiurile lor alimentare.

Scopul studiui a fost acela de a afla dacă persoanele care consumă nuci şi alune erau mai sănătoase - în raport cu alte deprinderi de viaţă (fumatul, consumul de alcool, obezitatea, sportul) şi cu alte obiceiuri alimentare (cum ar fi consumul de fructe şi legume).

În urma analizei tuturor datelor, Charles Fuchs, de la Institutul de cercetare a cancerului Dana-Farber din Boston, recomandă consumul zilnic a 30 de grame de nuci şi alune, adăugând că persoanele care consumă astfel de seminţe prezintă un risc mai mic de a lua în greutate.

"Observăm că aceia care consumă nuci sunt mai supli şi prezintă un risc mai mic de obezitate", a spus Charles Fuchs.

Citește alte articole despre: cancer, studiu, boli cardiovasculare, nuci, alune

De la același autor

Ultimele din categorie