Sos bolognese

Stil de viaţă

Sos bolognese

Unul dintre cele mai populare sosuri pentru paste, sosul bolognese nu este deloc greu de preparat, dar are nevoie de timp.

Pentru a-l prepara, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 g de carne de vită tocată, puțin grasă
  • 400 g de roșii tocate în suc propriu
  • o ceapă tocată mărunt
  • o lingură rasă cu pastă de tomate concentrată
  • sare și piper, după gust
  • 2 linguri cu mix de cimbru, busuioc, oregano
  • o linguriță rasă cu fulgi de chilli
  • o lingură cu ulei de rapiță presat la rece
  • apă fierbinte.

Într-o tigaie neaderentă puneți uleiul și ceapa și căliți-o până se înmoaie.

Adăugați apoi carnea tocată și rumeniți-o până când apa pe care o lasă se evaporă, și carnea se desface în bucățele mici, proces care trebuie ajutat de dumneavoastră, cu o lingură sau spatulă din lemn.

Adăugați apoi roșiile, pasta de tomate și o cană cu apă fierbinte. Amestecați și acoperiți tigaia cu un capac. Lăsați să fiabă, la foc mic, amestecând ocazional, până când apa se evaporă și obțineți un sos gros.

Mai adăugați o cană cu apă fierbinte și repetați procesul.

Spre deosebire de alte sosuri, acesta necesită timp îndelungat de fiebere, cu cât îl lăsați mai mult timp la fiert, cu atât va fi mai gustos.

Puteți adăuga acum și condimentele, mai puțin sarea și piperul.

Când sosul devine iarăși gros, gustați și potriviți-l de sare și piper.

Merge de minune cu orice fel de paste!

Poftă bună!

Citește despre: