Cum putem preveni apariția reumatismului

Bolile reumatismale sunt afecțiuni care se caracterizează prin durere, inflamație, tumefiere la nivel muscular și articular.

Pentru a scădea posibilitatea apariției acestei boli, vă propunem următorul remediu natural care presupune, în primă fază, realizarea unui amestec din următoarele plante:

  • 4 linguri cu frunze de urzică
  • 4 linguri cu frunze de splinuță
  • 4 linguri cu frunze de mesteacăn
  • 2 linguri cu scoarță de salcie
  • 2 linguri de coada-calului.

Plantele trebuie să fie cât mai recent culese și foarte bine uscate. Plantele se amestecă bine și se păstrează înr-o pungă din hârtie de culoare brună, la loc uscat.

Se ia o lingură din acest amestec și se mărunțește grosier, după care se adaugă într-un vas cu un litru de apă clocotită. Se acoperă vasul și se lasă la infuzat timp de 7 minute. Se strecoară apoi ceaiul, având grijă să scurgeți picăturile care s-au format de la condens în ceai, pentru a nu pierde uleiurile eterice.

Se consumă întreaga cantitate de ceai pe parcursul unei zile, timp de 21 de zile.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie