Trei motive pentru a mânca zmeură

Consumată pe teritoriul României de încă acum 3.000 de ani, zmeura are efecte antioxidante, anticancerigene, antidepresive, răcoritoare, hipotensive, antiinfecțioase, hipocolesteromiante, antianemice.

Delicioasă și aromată, zmeura nu ar trebui să lipsească din dieta verii, pentru trei simple motive:

  1. reduce riscul de cancer, datorită acidului elagic și antioxidanților din compoziția sa
  2. crește fertilitatea ambelor sexe, datorită acidului folic, magneziului, zincului și antioxidanților care se regăsesc în fructe
  3. scade nivelul de colesterol, prevenind astfel apariția bolilor cardiovasculare, obezității și problemelor tractului digestiv.

Este important de reținut că zmeura conține niște substanțe numite oxalați, care pot cauza probleme persoanelor care suferă de calculi renali sau au probleme cu absorbția calciului în organism.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie