Totul în viața noastră are un înțeles duhovnicesc

Cuvinte duhovnicești

Totul în viața noastră are un înțeles duhovnicesc

    • Totul în viața noastră are un înțeles duhovnicesc
      Totul în viața noastră are un înțeles duhovnicesc

      Totul în viața noastră are un înțeles duhovnicesc

Dumnezeu să vă dea putere să vă păstrați duhul, mintea și inima în duhul lui Hristos. Atunci tot ce vi se va întâmpla va putea foarte repede să fie total preschimbat.

Nu vă pierdeți vremea trăind fără rugăciune, fără cugetare. Totul în viața noastră are un înțeles duhovnicesc. Să căutăm așadar mai întâi cum putem lucra păstrându-ne inima, duhul și cugetul în Dumnezeu.

Dumnezeu să vă dea putere să vă păstrați duhul, mintea și inima în duhul lui Hristos. Atunci tot ce vi se va întâmpla va putea foarte repede să fie total preschimbat. Ceea ce era lehămesitor și mâhnicios va dispărea, preschimbat de darul vostru de a fi acolo unde este Hristos, Dumnezeul vostru.

Pentru a avea mintea și inima în pace înaintea judecății lui Dumnezeu, trebuie să nu facem nimic care ar putea stingheri pe altul. Trebuie să ne câștigăm viața singuri, prin munca noastră.

Trebuie cu orice preț să facem ca grijile vieții de zi cu zi să nu ne împiedice a petrece în duh cu Hristos, Care este de-a dreapta Tatălui și împreună cu Duhul Sfânt.

Părinții Bisericii folosesc uneori această metaforă: dacă suntem într-un loc împreună cu un împărat, prezența lui înrâurește tot ce facem. De ce nu ar fi la fel și cu veșnicul nostru Împărat? Deoarece El este de față, să facem toate sub privirea Lui. Întotdeauna.

(Arhimandritul SofronieDin viață și din Duh, Editura Reîntregirea, Alba Iulia, 2014, pp. 53-54)