Ce putem trata cu tinctură de tătăneasă
Plantă iubitoare de apă, tătăneasa are efecte cicatrizante, antiinflamatoare, hemostatice, emoliente și antipruriginoase.
Pentru prepararea tincturii aveți nevoie de rădăcina plantei, uscată și transformată în pulbere, cu ajutorul unei râșnițe de cafea. Luați 20 de linguri de pulbere, puneți-le într-un borcan din sticlă, peste care turnați un amestec format din 3 părți de alcool de 96º și o parte apă. Se toarnă din acest amestec doar atât cât pulberea să fie bine cuprinsă, iar deasupra să rămână o peliculă de 3-4 cm de alcool.
Se închide ermetic borcanul și se lasă la macerat timp de 10 zile, după care se filtrează, iar tinctura obținută se păstrează în recipiente din sticlă, închise la culoare.
Tinctura de tătăneasă se folosește doar extern, sub formă de comprese sau badijonări în care tinctura se diluează cu puțină apă.
Între indicațiile terapeutice ale tincturii amintim:
- cancer de piele
- entorse
- luxații
- fracturi
- hemoroizi
- arsuri de gradul I
- răni superficiale
- candidoză.
Tinctura de tătăneasă nu se aplică pe răni deschise.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Trei remedii naturale în caz de faringită
Metode naturale pentru a stimula curățarea limfei
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro