Tratați scorbutul cu vin de hrean
Nelipsit din alimentația bunicilor noștri, în special pe timp de iarnă, hreanul este utilizat în medicina tradițională datorită proprietăților sale curative puternice.
Pentru a prepara vinul de hrean aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 30 gr frunze de creson mărunțite;
- 15 frunze de trifoi mărunțite;
- 7 gr semințe de muștar negru;
- un litru de vin alb bio sau organic;
- 30 gr de rădăcină de hrean rasă;
- 30 gr de frunze de hrean proaspete, mărunțite.
Adăugați toate ingredientele într-un borcan de sticlă pe care apoi îl închideți ermetic și îl lăsați la macerat timp de 8 zile, la temperatura camerei, ferit de căldura directă a soarelui sau a unei alte surse de căldură (aragaz, calorifer, sobă etc.). Agitați zilnic vasul de 4-5 ori pentru a facilita extragerea substanțelor active din plante, iar la sfârșit filtrați și păstrați vinul în recipiente din sticlă, de culoare închisă, la loc rece.
Se administrează câte 100 ml zilnic, în cure de câte 10 zile, cu 10 zile pauză.
Pentru mai multe informații referitoare la beneficiile și contraindicațiile consumului de hrean, aici.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
De ce este bine să mâncăm nuci caju
18 noiembrie – Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro