Ce puteți trata cu decoct de cătină
Cătina este unul dintre fructele cele mai apreciate în medicina tradițională, având proprietăți emoliente, antioxidante, citoprotectoare, imunostimulatoare, vitaminizante, depurative, antiinflamatoare și cicatrizante.
Pentru a prepara acest remediu natural aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 grame de miere de tei nezaharisită
- o cană cu apă
- 2 linguri de fructe de cătină uscate și măcinate grosier.
Puneți apa la fiert, iar când aceasta dă în clocot adăugați fructele și lăsați pe foc timp de 15 minute, adăugând treptat apă în locul celei care se evaporă. După trecerea celor 15 minute de fiert, trageți vasul de pe foc, acoperiți-l și lăsați-l la răcit.
Când decoctul de cătină este călduț, adăugați mierea de albine și amestecați cu o lingură de lemn până ce acesta se dizolvă complet.
Preparatul se păstrează în recipiente din sticlă sterilizate, închise ermetic, la frigider.
Se administrează câte o lingură cu decoct, de 3 ori pe zi, în cazul copiilor mai mari de 1 an, și câte 2 linguri, de 3 ori pe zi, în cazul adulților.
Remediul este eficient pentru:
- răceală
- gripă
- tuse
- durere în gât
- imunitate scăzută
- stres
- extenuare
- surmenaj
- detoxifiere hepatică
- ulcer gastric
- ateroscleroză.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro