Ce putem trata cu tinctură de sânziene
Întâlnită la marginile drumurilor, pădurilor, fânețelor sau pe câmp, sânzienele sunt plante perene cu parfum dulce și gust amar.
Pentru prepararea tincturii aveți nevoie de părțile aeriene ale plantei, uscate și transformate în pulbere cu ajutorul râșniței de cafea. Luați 20 de linguri din această pulbere, puneți-o într-un borcan din sticlă și turnați 500 ml de alcool de 50º și 500 ml de apă plată. Închideți ermetic borcanul, agitați energic și lăsați la macerat timp de 14 zile, agitând zilnic recipientul de 4-5 ori.
La sfârșit se filtrează, iar tinctura obținută se păstrează în recipiente din sticlă, închise la culoare.
Se administrează câte o linguriță de tinctură, de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol, diluată în 100 ml de apă plată.
Între indicațiile terapeutice ale tincturii amintim:
- eczeme
- psoriazis
- hipertiroidie
- hipotiroidie
- noduli tiroidieni
- laringită
- paralizia corzilor vocale
- tumori de laringe
- paratiroidă
- nevroze
- isterie
- cistită
- pielonefrita
- litiază urinară
- gută
- hidropizie
- reumatism
Persoanele care suferă de hepatită virală, toxică, metabolică, steatoză și ciroză hepatice, ulcer gastric și duodenal în forme avansate, gastrită hiperacidă, femeile însărcinate și cele care alăptează nu trebuie să consume această tinctură.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro