Ce puteți trata cu vin de cerențel
Des întâlnit la marginea pădurilor și drumurilor, cerențelul este o plantă cu efecte astringente, antidiareice, hemostatice, calmante, antiseptice și analgezice.
Pentru a prepara vinul de cerențel, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- un litru de vin roșu bio sau organic
- 50 g de rizomi.
Rizomii se curăță bine, se mărunțesc și se pun într-un borcan din sticlă, peste care se toarnă vinul. Se închide ermetic vasul și se lasă la macerat timp de 15 zile, perioadă în care se agită zilnic recipientul de 4-5 ori.
La sfârșit se filtrează, iar vinul astfel obținut se păstrează în recipiente din sticlă, închise la culoare, într-un loc răcoros.
Se administrează câte 100 ml, de 3 ori pe zi, între mesele principale.
Remediul contribuie la regenerarea celulară și încetinirea procesului de îmbătrânire.
Este benefic în caz de:
- diaree
- stare de neliniște
- anxietate
- dispepsii
- digestie lentă
- enterită infecțioasă
- crampe abdominale și intestinale.
Consumul de cerențel este contraindicat persoanelor care suferă de boli cronice renale și hepatice.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro