Ce puteți trata cu vin de hrean
Originar din vestul Asiei, hreanul este folosit în medicina tradițională datorită proprietăților sale tonice, digestive, relaxante, decongestionante, expectorante, antiparazitare, neurotonice.
Pentru a prepara vinul de hrean, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- un litru de vin roșu bio sau organic
- 200 g de rădăcină de hrean rasă.
Adăugați cele două ingrediente într-un borcan din sticlă, închideți-l ermetic, agitați-l puternic și lăsați-l la macerat timp de 8 zile.
La sfârșit se filtrează, iar vinul astfel obținut se păstrează în recipiente din sticlă, la loc răcoros.
Se administrează câte 2 lingurițe între mese, de 3 ori pe zi. Remediul are efecte antibacteriene, antiinflamatorii, expectorante și antiinfecțioase, fiind recomandat pentru următoarele afecțiuni:
- bronșite
- gastrită hipoacidă
- diaree
- atonie digestivă
- afecțiuni hepato-biliare
- tuse productivă
- anemie
- afecțiuni renale
- ulcerații bucale
- afte.
Reziduul obținut după filtrarea vinului se folosește pe cale externă, pentru prepararea cataplasmelor. Acestea sunt eficiente în caz de:
- gută
- reumatism
- inflamații ganglionare.
Remediile sunt contraindicate persoanelor care suferă de ulcer, dereglări de ritm cardiac sau hemoroizi, femeilor însărcinate și celor care alăptează.
Pentru mai multe informații referitoare la beneficiile și contraindicațiile consumului de hrean, aici.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro