Ce puteți trata cu vin de frunze de vișin
Fructe văratice delicioase, vișinele sunt binecunoscute pentru beneficiile pe care le aduc asupra sănătății inimii, plămânilor și colonului. În scop curativ, de la vișin se mai folosesc și frunzele, dar și scoarța tânără.
Pentru a prepara vinul din frunze de vișin, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- un litru de vin bio sau organic
- 100 g de frunze tinere, proaspăt culese.
Spălați bine frunzele, tăiați-le mărunt și fierbeți-le în vin pentru 5 minute, după ce amestecul a început să dea în clocot.
După trecerea celor 5 minute de fierbere, trageți vasul de pe foc, acoperiți-l și lăsați-l la infuzat pentru jumătate de oră, după care se filtrează, iar vinul astfel obținut se păstrează în recipiente din sticlă, de culoare închisă, într-un loc răcoros.
Se administrează câte 50 ml de preparat, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale.
Remediul este eficient în caz de:
- răgușeală
- calculi biliari
- constipație
- retenție de apă în organism
- digestie lentă.
Pentru mai multe informații referitoare la beneficiile consumului de vișine, aici.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro