Ce puteți trata cu vin de obligeană
Originară din India, obligeana este o plantă ale cărei efecte curative rezidă în rădăcină, acestea având proprietăți carminative, tonice, antispastice, diuretice, reconfortante, sedative, neurotonice, digestive.
Pentru a prepara vinul de obligeană, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- un litru de vin bio sau organic
- 200 g de zahăr brun
- 100 g de rădăcină proaspăt recoltată.
Spălați bine rădăcinile, tocați-le mărunt, adăugați-le într-un borcan din sticlă, peste care turnați vinul. Închideți ermetic vasul și lăsați-l la macerat timp de 8 zile, agitând zilnic recipientul de 4-5 ori.
La sfârșit se strecoară, se adaugă zahărul și se amestecă până la dizolvarea completă a acestuia. Se îmbuteliază în recipiente din sticlă, care se închid ermetic și se depozitează la loc răcoros.
Se administrează câte 50 ml de vin, de 3 ori pe zi, cu 20 de minute înaintea meselor principale.
Având efecte tonice, aperitive, antibacteriene și digestive, remediul este recomandat în caz de:
- afecțiuni gastrice
- afecțiuni intestinale
- lipsa poftei de mâncare
- digestie lentă
- oboseală
- lipsă de energie.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro