Ce puteți trata cu vin roșu de angelică
Plantă ierboasă, angelica crește în zonele montane și submontane, fiind folosită în medicina tradițională datorită proprietăților sale carminative, tonice, stimulente, antispastice, diuretice, carminative, aperitive, expectorante, cardiotonice, neurotonice, sudorifice, antiseptice, antibiotice, digestive, stomahice.
Pentru a prepara vinul de angelică, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 1,5 litri de vin roșu bio sau organic dulce
- 8 g cuișoare
- 40 g de semințe de angelică
- 5 g de nucșoară.
Semințele, cuișoarele și nucșoara se zdrobesc și se pun într-un vas din sticlă. Se toarnă vinul, se acoperă vasul și se lasă la macerat timp de 12 zile. Recipientul se agită zilnic de 4-5 ori, pentru a facilita extragerea substanțelor active din semințe.
La sfârșit se fierbe timp de 5 minute, se filtrează, iar vinul astfel obținut se păstrează în recipiente din sticlă, închise la culoare, la loc răcoros.
Se administrează câte 50 ml, de trei ori pe zi, după mesele principale.
Remediul este eficient în caz de:
- constipație
- digestie lentă
- afecțiuni digestive
- balonare.
Remediul este contraindicat bolnavilor de diabet, femeilor însărcinate și celor care alăptează.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro