„Dragi pelerini, dumneavoastră creați frumusețea sărbătorii hramului Sfintei Parascheva”

Sfântul Neofit ne povățuiește: „Cinstea mea și slava mea și folosul meu se arată ca voi să vă mântuiți. Cinstea mea se arată în progresul vostru duhovnicesc, în pocăința fiecăruia dintre voi, în întoarcerea către Mântuitorul lumii și în depărtarea de tot răul. Aceasta este cinstea mea, bucuria mea, câștigul meu adevărat, dacă voi vedea – și ne vede, de sus, din Ceruri –, dacă voi auzi – și ne aude – despre voi că mari și mici, cu toții căutați calea mântuirii și vă luptați să fiți mântuiți de Dumnezeu și Mântuitorul Iisus Hristos”. Să porniți cu aceste cuvinte spre casele voastre și să rămâneți cu toții credincioși parohiilor din care faceți parte, ca împreună să vă mântuiți în numele Domnului și Dumnezeului Iisus Hristos.

Fără dumneavoastră, dragi pelerini și credincioși, sărbătoarea hramului ar fi lipsită de strălucire. Dumneavoastră creați frumusețea acestei sărbători! Vă dorim să aveți parte de binecuvântări, să fiți însoțiți de rugăciunile Sfintei Parascheva și ale Sfântului Neofit Zăvorâtul, să vă întoarceți la casele dumneavoastră și să mărturisiți tuturor cât de bun și cât de dulce este Domnul!

Închei cu un cuvânt rostit de Sfântul Neofit: „Cinstea mea și slava mea și folosul meu se arată ca voi să vă mântuiți. Cinstea mea se arată în progresul vostru duhovnicesc, în pocăința fiecăruia dintre voi, în întoarcerea către Mântuitorul lumii și în depărtarea de tot răul. Aceasta este cinstea mea, bucuria mea, câștigul meu adevărat, dacă voi vedea – și ne vede, de sus, din Ceruri –, dacă voi auzi – și ne aude – despre voi că mari și mici, cu toții căutați calea mântuirii și vă luptați să fiți mântuiți de Dumnezeu și Mântuitorul Iisus Hristos”.

Să porniți cu aceste cuvinte spre casele voastre și să rămâneți cu toții credincioși parohiilor din care faceți parte, ca împreună să vă mântuiți în numele Domnului și Dumnezeului Iisus Hristos. 

Mântuiește, Doamne, poporul Tău și binecuvântează moștenirea Ta!

De la același autor

Ultimele din categorie