De ce omul aflat în suferință se apropie mai mult de Dumnezeu?

Întreabă preotul

De ce omul aflat în suferință se apropie mai mult de Dumnezeu?

    • De ce omul aflat în suferință se apropie mai mult de Dumnezeu?
      Foto: Pr. Benedict Both

      Foto: Pr. Benedict Both

Marian
întreabă:

Doamne ajută, părinte! De ce omul, în general, prin suferință se apropie mai mult de Dumnezeu?

pr Constantin Sturzu a răspuns:
2 Aprilie 2020

Doamne ajută, Marian!

Acest lucru se întâmplă deoarece în suferință omul își conștientizează limitele. Atâta vreme cât nu te doare nimic, cât ești în putere, e ispita mult mai mare să te încrezi în tine și în forțele tale.

Când vine un necaz, când vine o boală, când intervine o situație tensionată cu cei din jur, atunci dintr-odată începi să-ți conștientizezi niște limite. Și atunci realizezi că nu te mai poți încredința, sau mai bine zis nu te mai poți baza pe tine cum credeai. Și înțelegi că de fapt ai nevoie de Dumnezeu și că doar mila lui Dumnezeu te ține pe tine în putere sau sănătos, sau te ajută să ieși din tot felul de situații, tu crezând că toate acestea le ai de la tine și că prin forțele tale proprii le faci.

Dacă n-ar fi Dumnezeu care să țină cu Harul Lui tot ceea ce înseamnă creație, atunci ne-am prăbuși. Ar fi praf și pulbere, nu ar mai fi nimic în momentul în care Dumnezeu și-ar retrage susținerea Lui, prezența Lui, purtarea Lui de grijă din lume.

Așa încât aceasta este explicația: suferința ne aduce aminte de limitele noastre și în același timp ne aduce aminte că toate vin de la Dumnezeu.

Domnul să ne întărească!

Pr. Constantin Sturzu

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: