„Faceți ceea ce vă va spune El”

Cuvinte duhovnicești

„Faceți ceea ce vă va spune El”

    • femeie în fața icoane Maicii Domnului
      „Faceți ceea ce vă va spune El” / Foto: Oana Nechifor

      „Faceți ceea ce vă va spune El” / Foto: Oana Nechifor

Am putea zice că acest cuvânt este un cuvânt veşnic! Cuvântul de îndrumare al Maicii Domnului are următorul mesaj: „Faceţi ce vă va spune El”, pe El Îl vreau în lucrare, pe El Îl vreau în atenţie, pe El, pe Fiul meu: „Faceţi ceea ce vă va spune El” (Ioan 2, 5).

Maica Domnului n-a făcut niciodată publicitate din alegerea ei, n-a făcut niciodată publicitate din ceea ce avea numai ea și ceea ce trebuia să știe ea, și nu alții. Ea nu s-a afișat niciodată cu curăția ei, cu fecioria ei, nu s-a afișat niciodată cu alegerea ei, nu s-a afișat niciodată cu mărețiile ei reale, ci a trăit într-un anonimat, într-o retragere totală, într-o retragere în care nu s-a pus în evidență cu nimic, și nici măcar cu retragerea. Iată un exemplu al Maicii Domnului față de noi, pe care trebuie să-l avem în vedere, și ar trebui să-l avem în vedere de câte ori vrem să ne punem în atenția altora, de câte ori vrem să ne înfigem în conștiința cuiva, căci în cazul acesta nu suntem pe calea Maicii Domnului.

„Faceți ceea ce vă va spune El” (Ioan 2, 5). Am putea zice că acest cuvânt este un cuvânt veșnic! Cuvântul de îndrumare al Maicii Domnului are următorul mesaj: „Faceți ce vă va spune El”, pe El Îl vreau în lucrare, pe El Îl vreau în atenție, pe El, pe Fiul meu: „Faceți ceea ce vă va spune El” (Ioan 2, 5).

(Arhimandritul Teofil Părăian, Maica Domnului – Raiul de taină al Ortodoxiei, Editura Eikon, 2003, pp. 124-125)