Care sunt scopurile principale ale familiei?

Prin aceste scopuri, familia devine cea dintâi biserică, şcoală şi casă a credinţei în Dumnezeu, a sfinţeniei, a naşterii şi educării copiilor în dreapta credinţă şi în frica de Dumnezeu. Numai o familie care împlineşte cu sfinţenie aceste scopuri divine pe Pământ poate fi cu adevărat binecuvântată.

Care este scopul principal al familiei pe Pământ?

Scopul principal al familiei create de Dumnezeu este naşterea de copii pentru înmulţirea neamului omenesc, pentru continuarea vieţii pe pămînt şi întărirea Bisericii întemeiate de Hristos în lume. Aceasta a spus-o Însuşi Creatorul, Care, după ce i-a făcut pe primii oameni, i-a binecuvântat, zicând: Creşteţi și vă înmulţiţi şi umpleţi pâmântul (Facerea 1,28).

Ce alte scopuri are familia creştină?

Alte scopuri ale familiei creştine sunt: ajutorarea soţilor unul cu altul, pentru uşurarea greutăţilor vieţii pământeşti; îmbărbătarea lor în vremea primejdiilor şi a ispitelor, înfrânarea trupească, evitarea cumplitelor păcate ale desfrânării care biruiesc şi stăpânesc, mai ales astăzi, pe cei necăsătoriţi și divorţaţi.

Prin aceste scopuri, familia devine cea dintâi biserică, şcoală şi casă a credinţei în Dumnezeu, a sfinţeniei, a naşterii şi educării copiilor în dreapta credinţă şi în frica de Dumnezeu.

Numai o familie care împlineşte cu sfinţenie aceste scopuri divine pe Pământ poate fi cu adevărat binecuvântată.

(Arhimandrit loanichie Bălan, Călăuză ortodoxă în familie și societate, volumul 2, ediția a treia, Editura Mănăstirea Sihăstria, Vânători Neamț, 2010, pp. 8-9)

De la același autor

Ultimele din categorie