Educaţia copiilor începe din ziua căsătoriei părinților

Atunci când mama se roagă, însărcinată fiind, copilul simte lucrarea rugăciunii. Când soţia este însărcinată, nu trebuie ca părinţii să se tulbure.

„Tema nu este ca cineva să nască existenţe pentru realitatea istorică, ci să nască persoane pentru realitatea supraistorică, pentru a intra în Rai. Mulți nasc copii care devin hrana iadului.” (...)

„Educaţia copiilor începe din ziua căsătoriei. Soţii trebuie să trăiască cu rugăciune, cu frica lui Dumnezeu. Atunci când mama se roagă, când este însărcinată, copilul simte lucrarea rugăciunii. Când soţia rămâne însărcinată, nu trebuie ca părinţii să se tulbure. Atunci când se naşte copilul, soții, deveniți părinți, trebuie să se roage. Trebuie să se roage şi când au copilul mic în braţe. Tot ceea ce face mama trebuie să facă cu rugăciune. Să-l închine pe copil atunci când doarme, să se roage atunci când îi dă laptele ei, atunci când îi dă mâncare.” (Părintele Sofronie de la Essex)

(Înaltpreasfințitul Ierótheos Vlachos, Mitropolit de Nafpaktos, Grecia, Cunosc un om în Hristos: Părintele Sofronie de la Essex, traducere din limba greacă de Preot Șerban Tica, Editura Sophia, București, 2011, p. 329)

De la același autor

Ultimele din categorie