Ce puteți trata cu vin de ridiche neagră

Utilizată cel mai adesea pentru calmarea tusei, ridichea neagră are efecte diuretice, calmante, sedative, antibiotice, antibacteriene, antialergice, fiind astfel utilă pentru tratarea unei game largi de afecțiuni.

Pentru a prepara vinul de ridiche neagră, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un litru de vin alb dulce, bio sau organic
  • o ridiche neagră, potrivită ca mărime.

Spălați bine ridichea și dați-o pe răzătoarea mare, cu tot cu coajă. Puneți apoi răzătura într-un borcan din sticlă, turnați vinul, închideți ermetic vasul și lăsați-l la macerat timp de 14 zile. Preparatul se amestecă zilnic de 3-4 ori.

La sfârșit se filtrează, iar vinul astfel obținut se îmbuteliază în recipiente din sticlă, ca se vor păstra într-un loc întunecos și rece.

Se administrează câte 50 ml de vin, o singură dată pe zi, dimineața, cu 20 de minute înainte de micul-dejun, timp de maxim 21 de zile. Cura se poate relua de cel mult încă 3 ori pe an (o dată pe anotimp).

Remediul este eficient în caz de:

  • spondiloză
  • artrită
  • artroză
  • stimularea sistemului imunitar.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie