Ce puteți trata cu vin de roiniță

Utilizată încă din Antichitate în scop curativ, roinița are efecte sedative, antispastice, antiemetice, carminative, coleretice, colagoge, antiinflamatoare, antiulceroase, antiseptice, neurotonice, neurostimulante, analgezice, stomahice, antitumorale, aperitive.

Pentru a prepara vinul de roiniță, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un litru de vin bio sau organic
  • 30g de frunze proaspăt culese de roiniță.

Mărunțiți frunzele, puneți-le într-un borcan din sticlă, adăugați vinul, închideți ermetic vasul și lăsați-l la macerat timp de 15 zile, la temperatura camerei, ferit de căldura directă a soarelui. Agitați zilnic recipientul de 4-5 ori.

La sfârșit se filtrează, iar vinul astfel obținut se păstrează în recipiente din sticlă de culoare închisă, într-un loc răcoros.

Se administrează câte 50-100 ml zilnic, în timpul mesei.

Remediul este eficient în caz de:

  • astm
  • intoxicații
  • infecții
  • afecțiuni pulmonare
  • digestie lentă
  • crampe abdominale
  • balonare
  • flatulență
  • lipsa poftei de mâncare.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie