Ce puteți trata cu vin de tarhon

Plantă aromatică originară din Asia, tarhonul are proprietăți antiinflamatoare, dezinfectante, antiinfecțioase, decongestive, antivirale, antibacteriene, antispastice, carminative, stomahice, digestive, diuretice, antiparazitare.

Pentru a prepara vinul de tarhon, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un litru de vin alb bio sau organic
  • 30 g de frunze proaspăt culese de tarhon.

Spălați frunzele, uscați-le cu ajutorul unui șervet de hârtie și puneți-le într-un vas din sticlă. Turnați vinul, închideți ermetic vasul și lăsați-l la macerat timp de 8 zile, amestecând zilnic preparatul de 4-5 ori.

La sfârșit se filtrează, iar vinul astfel obținut se păstrează în recipiente din sticlă, la loc răcoros. Se administrează câte 25 ml, de 3 ori pe zi, cu 20-30 de minute înaintea meselor principale.

Remediul este eficient în caz de:

  • lipsa poftei de mâncare
  • digestie lentă
  • balonare
  • dureri cauzate de bolile reumatismale
  • răceală.

De asemenea, preparatul se poate utiliza și la aromatizarea salatelor, având grijă ca doza maximă să nu fie depășită.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie