Ce puteți trata cu vin de tătăneasă

Plantă erbacee care iubește umezeala, tătăneasa are proprietăți cicatrizante, remineralizante, hemostatice, regenerante, antitumorale, antiinflamatorii și anticancerigene.

Pentru a prepara vinul de tătăneasă aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un litru de vin alb bio sau organic
  • 5 rădăcini proaspăt recoltate de tătăneasă (primăvara).

Se spală rădăcinile bine până ce nu mai au urmă de pământ, se toacă mărunt și se pun într-un vas din sticlă. Se toarnă vinul, se acoperă vasul și se lasă la macerat timp de 45 de zile. Recipientul se agită zilnic de 4-5 ori pentru a facilita extragerea principiilor active din plantă.

La sfârșit se filtrează și se păstrează în recipiente din sticlă, de culoare închisă, la loc răcoros.

Se administrează câte 50ml, de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale cu 15-20 de minute. Se consumă cu înghițituri mici și rare.

Remediul este eficint în cazul afecțiunilor pulmonare, datorită efectelor cicatrizante, emoliente și expectorante ale produsului.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie