Remediu natural pentru eliminarea calculilor biliari și renali

Calculii biliari apar ca urmare a cantităților prea mari de colesterol în bilă, iar funcția vezicii biliare este alterată.

Pietrele la bilă sunt compuse din colesterol și alte substanțe care se găsesc în bilă și pot varia în dimensiune, de la nisip, până la formațiuni de mărimea unei mingi de golf.

Pentru a elimina calculii de mărime mică, puteți încerca tinctura de turiță-mare.

Pentru prepararea acesteia aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 20 g de plantă
  • 100 ml de alcool de 70º.

Cele două ingrediente se pun într-un vas din sticlă, care se închide ermetic și se lasă la macerat timp de 14 zile, agitându-se zilnic de 4-5 ori. La sfârșit se filtrează, iar tinctura astfel obțiuntă se păstrează în recipiente din sticlă, de culoare închisă, închise ermetic.

Se administrează câte10 picături de tinctură, la fiecare oră. Concomitent, se consumă și câte 2-3 căni de infuzie de turiță-mare pe zi, cu înghițituri mici, înainte de masă.

Infuzia se prepara din 10 g de plantă la 200 ml de apă fierbinte. Se lasă la infuzat 10-15 minute, după care se strecoară.

Este important a nu se depăși dozele recomandate și, pe cât posibil, acest tratament să se facă sub supraveghere medicală, pentru a se putea interveni în timp util în cazul unei obstrucții la nivel renal sau biliar.

Remediul este eficient și pentru tratarea colicilor renale și biliare.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie