Remediu natural pentru răceală și gripă

Reemdiile naturale pentru răceală și gripă au rolul de întări imunitatea organismului, dându-i acestuia resursele necesare pentru a se lupta cu boala.

Pentru prepararea acestui remediu, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • o ceapă tocată mărunt
  • un litru de oțet din cidru de mere
  • o căpățână de usturoi mare
  • o rădăcină de hrean
  • o linguriță cu pulbere de turmeric
  • o jumătate de linguriță cu pulbere de ardei iute roșu.

Într-un vas mare, combinați toate ingredientele, amestecați cu o lingură de lemn, după care transferați totul într-un borcan din sticlă, pe care-l închideți ermetic și îl lăsați la macerat, într-un loc călduros, dar ferit de lumina directă a soarelui, timp de 30 de zile.

După trecerea intervalului de macerare, se strecoară preparatul, se adaugă o cană cu miere de albine polifloră și se amestecă, până ce se dizolvă mierea. Se păstrează lichidul limpede, într-un borcan din sticlă, închis ermetic, la frigider.

Se administrează câte 1-2 lingurițe de preparat, încă de la primele semne ale bolii. Se continuă astfel la fiecare două ore, până ce simptomele dispar.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie