Legume la tigaie
Tocănițele de legume sunt „bune la casa omului”, ele putând fi mâncate ca atare, mai ales în zilele de post, sau drept garnitură pentru diverse tipuri de carne, în zilele de frupt.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 zucchini tineri tăiați rondele subțiri
- 2 morcovi tineri tăiați rondele subțiri
- o ceapă mare tăiată solzișori
- 800 g-1 kg de păstai verzi congelate
- 400 g de mazăre congelată
- 4 linguri cu ulei de rapiță presat la rece
- sare și piper, după gust
- un ardei iute tocat mărunt sau jumătate de linguriță de fulgi de chilli.
Puneți într-o tigaie neaderentă ceapa, uleiul, morcovul și un praf de sare și sotați legumele până când ceapa se înmoaie. Adăugați puțină apă, dacă este nevoie, pentru ca legumele să nu se lipească.
Adăugați apoi mazărea și păstăile, amestecați ușor și acoperiți tigaia cu un capac.
Când legumele sunt decongelate și încep să lase apă, îndepărtați capacul și lăsați să fiarbă, la foc mic spre mediu aproximativ 15-20 de minute, după care adăugați dovleceii și fulgii de chilli sau ardeiul iute.
Amestecați ușor și mai lăsați pe foc cam 7-10 minute, la foc mic, amestecând ocazional.
Adăugați apă, puțin câte puțin, ori de câte ori este nevoie, ca legumele să nu se prindă.
La final asezonați cu sare și piper. Serviți mâncarea caldă sau la temperatura camerei.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu smântână și ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro