Metocul Ghetsimani din Ierusalim – Pelerinajul părintelui Cleopa la Locurile Sfinte

Este o mică biserică, în posesia Patriarhiei Ortodoxe, situată la sud de curtea interioară, în care se păstrează o renumită icoană făcătoare de minuni: „Adormirea Maicii Domnului”.

Metocul Ghetsimani este ultimul lăcaș de închinare vizitat în ansamblul Bisericii Sfântului Mormânt. Este o mică biserică, în posesia Patriarhiei Ortodoxe, situată la sud de curtea interioară, în care se păstrează o renumită icoană făcătoare de minuni: „Adormirea Maicii Domnului”. Un ieromonah foarte amabil ne conduce în micul paraclis. Aici ne închinăm la icoana Maicii Domnului și-i cerem ajutorul în călătoria vieții noastre. Câteva candele ard permanent, prin grija părinților călugări. Icoana este dusă în procesiune la mormântul Maicii Domnului din Ghetsimani, cu câteva zile înainte de 15 august.

Cu sufletele încărcate de mare bucurie duhovnicească, facem trei metanii la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului și cântăm această scurtă rugăciune: „Bucură-te, cea plină de dar, care întru adormirea ta nu ne lași pe noi!”.

(Arhimandritul Ioanichie Bălan, Pelerinaj la Mormântul Domnului, ediția a VI-a, Editura Mănăstirea Sihăstria, 2010, p. 81)

De la același autor

Ultimele din categorie