Orez cu somon

Stil de viaţă

Orez cu somon

Vă propunem astăzi o rețetă foarte simplă și nutritivă, de care vă puteți bucura fără a vă face probleme că ar avea prea multe calorii.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • jumătate de cană cu orez cu bob rotund
  • un avocado tăiat felii
  • 400 g de file de somon de 2 degete grosime
  • sare și piepr, după gust
  • suc de lămâie proaspăt stors
  • o mână mică cu rucola, lăstari de lucernă sau de ridiche.

Puneți orezul la fiert în apă cu puțină sare. Dacă orezul nu absoarbe toată apa la fiert, transferați orezul într-o strecurătoare deasă și lăsați-l pentru 5 minute la scurs.

Separat, puneți somonul, asezonat cu sare și piper, într-o tigaie grill, fără ados de ulei, cu pielea în jos și prăjiți-l cam 4 minute pe fiecare parte, la foc mediu. Îl puteți coace și la cuptor sau la grătar.

Avocado se taie doar în momentul servirii, și se stropește imediat cu suc de lămâie pentru a stopa procesul de oxidare care este foarte rapid.

Puneți pe o farfurie 2-3 linguri cu orez, 2-3 bucățele de pește și 2-3 felii de avocado deasupra. Verdeața se pune alături, stropită cu puțin suc de lămâie sau simplă.

Poftă bună!

Citește despre: