Procesiunea din Sâmbăta Mare în cinstea Sfântului Spiridon
A doua mare procesiune din an are loc în Sâmbăta Mare, fiind cea mai veche dintre toate, amintind de faptul că într-un an nu s-au putut aduna grânele și o foamete cumplită a pustiit insula Corfu.
Izbăvirea mult-aşteptată din partea corăbiilor ce aduceau grâne din alte porturi tot întârzia să apară din pricina vremii proaste, până când în cele din urmă, în zorii Sâmbetei Mari, o singură corabie şi-a făcut drum spre port prin valurile cumplite. Căpitanul corăbiei le-a spus locuitorilor recunoscători ai insulei că se afla departe pe mare, fără a-i trece prin gând să ancoreze în Corfu, când l-a văzut în vis pe Sfântul Spiridon care i-a spus să schimbe cursul şi să vină în ajutor celor de pe insulă, iar drept răsplată va lua un preţ foarte bun pentru grâul lui. în noaptea aceea, Slujba de Paşti a fost săvârşită cu mulţumire pentru ajutorul trimis din Cer.
Deşi nu se ştie data exactă a acelei zile de Paşti, se presupune că a fost înainte sau chiar în anul 1533, când stăpânitorii veneţieni au hotărât să construiască grânare publice.
(Foto) Pelerin la procesiunea cu moaștele Sfântului Spiridon în insula Corfu
Peștera Nașterii Domnului din Betleem – Pelerinajul părintelui Cleopa la Locurile Sfinte
Biserica Nașterii Domnului – Pelerinajul părintelui Cleopa la Locurile Sfinte
Realizat deCitește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro