Sfântul Ierarh Nicolae dăruieşte sănătate unui tânăr
Un tânăr pe nume Nicolae zăcea de șase luni, cuprins fiind de arșiță, și tălpile picioarelor încetaseră complet să mai umble. Dar când a venit sărbătoarea Sfântului Nicolae, a cumpărat o lumânare săracă după putere și sprijinindu-se într-un baston, se îndrepta silindu-se spre Biserica Sfântului Nicolae. Cu care întâlnindu-se sfântul sub chipul unui bărbat cuvios, îi zice lui: „Dacă vrei să te faci sănătos, urmează-mă”. Și l-a urmat pe el până la porțile din față ale bisericii și acolo a dispărut din ochii lui.
A fost un tânăr pe nume Nicolae care, dintr-o înrâurire demonică zăcea de șase luni, cuprins fiind de arșiță, și tălpile picioarelor încetaseră complet să mai umble. Dar când a venit sărbătoarea Sfântului Nicolae, a cumpărat o lumânare săracă după putere și sprijinindu-se într-un baston, se îndrepta silindu-se spre Biserica Sfântului Nicolae. Cu care întâlnindu-se sfântul sub chipul unui bărbat cuvios, îi zice lui: „Dacă vrei să te faci sănătos, urmează-mă”. Și l-a urmat pe el până la porțile din față ale bisericii și acolo a dispărut din ochii lui.
Iar cel slăbănogit îl recunoaște pe sfântul din icoană, că el este cel care l-a întâlnit și care i-a zis: „Urmează mie dacă vrei să fii sănătos”. Și ținând icoana sfântă, cere împlinirea făgăduinței. Și luând una din crucile de la icoană, îndată s-a slobozit de demonul cel rău și necurat. Și destinzându-se nervii întregului trup, s-a făcut sănătos omul, potrivit cu făgăduința sfântului. Pentru aceea, toți cei adunați la sărbătoare și văzând această minune au mărit pe Dumnezeu și pe sfântul.
(Sfântul Neofit Zăvorâtul din Cipru, Panegirice I, Scrieri III, Editura Doxologia, Iași, 2016)
Minuni contemporane ale Sfântului Ioan Gură de Aur
De ce nu a fost zărit Sfântul Ioan Gură de Aur printre mărturisitorii Bisericii
Traducere și adaptare:Sursa:Sfântul Neofit Zăvorâtul din Cipru, Panegirice I, Scrieri III, în curs de publicare la Editura DoxologiaCitește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro