Sirop de coarne pentru tratarea gastritei
Fructe de pădure acrișoare și pline de vitamine, coarnele se culeg la sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie, folosindu-se nu doar în scop terapeutic, ci și culinar, pentru prepararea siropurilor și a dulceții.
Pentru a prepara remediul de astăzi, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 1.2-1.3 kg de fructe coapte
- un litru de sevă de mesteacăn
- o cană cu miere de albine polifloră, organică
- un litru de alcool de 96º.
Spălați bine fructele și treceți-le prin storcătorul de fructe până ce obțineți un litru de suc, moment în care se amestecă cu restul ingredientelor. Se omogenizează apoi cu o lingură de lemn, până ce mierea se dizolvă în totalitate.
Licoarea astfel obținută se păstrează în recipiente din sticlă, la frigider.
Se administrează câte 40 ml din acestă băutură, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale, timp de 30 de zile. După o pauză de 10 zile, cura se poate relua.
Remediul este eficient și în caz de:
- diaree
- anorexie
- lipsa poftei de mâncare
- indigestie
- durere de cap
- enterite
- enterocolite
- icter
- boli de ficat
- crampe intestinale
- răceală
- durere în gât
- scarlatină
- rahitism
- ciroză
- hemoroizi
- paraziți intestinali.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro