Stareţul Elisei: Să lăsăm în grija Sfintei Maria Magdalena durerile şi suferinţele noastre!

„Mă gândesc că Sfânta Maria Magdalena a venit aici, aşa cum s-a dus la mormântul Mântuitorului, dimineaţa adâncă fiind, şi în Moldova a venit în aceleaşi condiţii, de dimineaţă. Se vede că avionul a făcut o greşeală, a întârziat, dar Sfânta nu face greşeli.”

Nădăjduim ca rugăciunile Sfintei Maria Magdalena să ne ajute să slujim în aceste zile cât vom fi la Iaşi dragostea dreptcredincioşilor creştini pelerini care vor veni, şi această slujire a noastră să devină un prilej de mângâiere pentru poporul dreptcredincios, pentru a încălzi inimile lor, astfel încât să binecuvinteze şi să mulţumească lui Dumnezeu, să mărturisească asemenea Sfintei Maria Magdalena Învierea Mântuitorului Hristos şi să lase în grija Sfintei Maria Magdalena durerile şi suferinţelor lor.

Şi mă gândesc că Sfânta a venit aici, aşa cum s-a dus la mormântul Mântuitorului, dimineaţa adâncă fiind, şi în Moldova a venit în aceleaşi condiţii, de dimineaţă. Se vede că avionul a făcut o greşeală, a întârzâiat, dar Sfânta nu face greşeli.

Binecuvântarea Sfintei Maria Magdalena să fie cu noi cu toţi!

Arhimandritul Elisei, stareţul Mănăstirii Simonos-Petra - Cuvânt la venirea moaştelor Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena la Iaşi, 2015

De la același autor

Ultimele din categorie