Amestec de plante pentru tuse convulsivă

Tusea convulsivă este o infecție acută a căilor respiratorii, ca urmare a infectării cu bacteria Bordetella.

Vă propunem astăzi un amestec de plante care are rol expectorant, antiseptic, fluidizant al secrețiilor traheobronșice și antiinflamator, pentru a cărui preparare aveți nevoie de părți egale din următoarele plante uscate și mărunțite: coada-calului, coada-șoricelului, nalbă de pădure, trei frați pătrați, cimbrișr, potbal, soc, jneapăn, nalbă de cultură, sovârf, pătlagină, săpunăriță, rostopască, muguri de pin, tătăneasă, mușețel, isop, talpa gâștii, busuioc și lichen de piatră.

Amestecați toate plantele, iar produsul final păstrați-l într-o pungă de hârtie, de culoare brună, la loc uscat.

Amestecul de plante se folosește la prepararea ceaiului, care se va face astfel: puneți într-un vas o cană cu apă și lăsați vasul pe foc. Când apa dă în clocot adăugați o lingură din amestecul preparat, stingeți focul, acoperiți vasul și lăsați la răcit. Când ceaiul este călduț, se strecoară și se consumă câte 2 căni zilnic, dimineața, înainte de micul-dejun cu jumătate de oră, și seara, înainte de cină cu 30 de minute.

Ceaiul se poate îndulci cu miere de albine.

Ceaiul este eficient și în caz de astm și bronșită.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie