Beneficiile consumului de mango

Fruct aromat și delicios, cultivat de peste 4.000 de ani, mango a început să-și facă binecunoscută prezența și pe piața românească, nutrienții săi hrănind organismul și apărându-l de boli.

Are doar 60 de calorii la 100 de grame. În compoziția chimică a fructului s-au identificat următoarele substanțe: proteine, grăsimi, carbohidrați, fibre, vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, C, E, K), substanțe minerale (calciu, fier, magneziu, potasiu, cupru, fosfor, seleniu, sodiu), aminoacizi, carotenoizi, enzime, fitonutrienți, taninuri, polifenoli, flavonoide, glucide, acid malic, acid citric, acid tartric, folați, electroliți și antioxidanți.

Între beneficiile consumului de mango, amintim:

  • menține sănătatea ochilor
  • reglează nivelul de glicemie
  • menține sănătatea tractului digestiv
  • stimulează digestia
  • previne constipația
  • întărește sistemul imunitar
  • protejează împotriva virusurilor
  • previne oboseala
  • combate insomnia
  • normalizează tensiunea arterială
  • normalizează bătăile inimii
  • previne apariția cancerului de sân și de colon
  • previne astmul
  • stimulează producția de colagen
  • alcalinizează organismul
  • previne îmbătrânirea prematură a pielii
  • combate obezitatea
  • compate durerea de cap
  • combate durerile articulare
  • previne anemia
  • reglează aciditatea gastrică
  • reglează hormonii sexuali
  • îmbunătățește memoria
  • îmbunătățește puterea de concentrare
  • reface nivelul de electroliți
  • previne și ajută în recuperarea unui accident vascular cerebral.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie