Beneficiile consumului de kaki sau curmal japonez
Fruct exotic, viu colorat, kaki este relativ nou pe piața românescă, dar beneficiile acestuia trebuie cunoscute de către toată lumea.
În compoziția chimică a fructului s-au identificat următoarele substanțe: carbohidrați, grăsimi, zaharuri, fibre, vitamine (A, B1, B2, B3, B6, B9, colină, C, E, K), substanțe minerale (sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, zinc), proteine, taninuri și antioxidanți, 100g de fruct având doar 73 de calorii.
Între beneficiile consumului de kaki amintim:
- protejează organismul împotriva radicalilor liberi
- îmbunătățește digestia
- previne degenerescența maculară
- previne malformațiile congenitale
- contribuie la formarea celulor roșii din sânge
- are efect antiinflamator, antihenoragic, antiinfecțios, diuretic, energizant, tonic
- reduce riscul apariției cancerului de prostată, colon, plămâni, stomac, intestin gros
- protejează flora intestinală
- bronșită
- pneumonie
- consolidează sistemul cardiovascular
- menține sănătatea ochilor
- previne și combate anemia
- răceală
- depresie
- acnee
- gingivită
- normalizează nivelurile de colesterol
- ameliorează afecțiunile hepatice
- redă lumonozitatea tenului
- scade tensiunea arterială
- durere de cap
- greață
- amețeală
- remediu pentru mahmureală
- stimulează imunitatea
- combate oboseala.
Persoanele care suferă de diabet zaharat și cele care suferă de obstrucție intestinală nu ar trebui să consume acest fruct.
*Vă dați ușor seama că fructul este copt, atunci când are multe dungi pe suprafața cojii, coaja este tare, netedă, dar mijlocul moale sau semi-moale, coaja portocalie și frunzele maro.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro